My Blog

Obilježena 31.obljetnica ustrojavanja 109.br. ZNG u Vinkovcima

Dana, 28. svibnja 2022. godine predstavnici Udruge veterana 122.br. HV Đakovo sudjelovali su na svečanosti proslave 31. obljetnice ustroja 109. Br. ZNG u Vinkovcima pod visokim pokroviteljstvom potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.


U spomen na sve poginule, nestale i umrle pripadnike 109. brigade u Vinkovcima su kod spomenika Hrvatskih branitelja položeni vijenci, u crkvi Sv. Euzebija i Poliona služena je misa zadušnica, a prigodni program održan je u vinkovačkom Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”.

Uz zapovjednike i pripadnike brigade, članove obitelji poginulih i nestalih pripadnika, obilježavanju je nazočio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske zapovjednik Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić , izaslanik ministra hrvatskih branitelja državni tajnik Špiro Janović, Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić , izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Mladen Karlić i izaslanik ministra hrvatskih branitelja državni tajnik Špiro Janović, te ostali gosti i dužnosnici lokalnih uprava i samouprava vinkovačkog kraja.


“Hrvatska se danas, kao članica Euroatlantskog saveza i Europske unije razvija u društvu zapadnih zemalja. Za to su zaslužni hrvatske braniteljice i branitelji i upravo njima u čast i kao podsjetnik na koji je način nastajala Hrvatska vojska i hrvatska država nastojimo mnoge vojne lokacije nazvati imenima svih onih hrabrih ljudi koji su dali svoj obol u Domovinskom ratu kako nikada ne bi bili zaboravljeni”, poručio je Banožić.
Zahvalio je svim pripadnicima 109. brigade ZNG-a na svemu što su učinili za vrijeme Domovinskog rata te što su i danas aktivno uključeni u razvoj hrvatskog društva, države i vojske.
Goste i uzvanike pozdravili su i drugi dužnosnici, kao i prvi ratni zapovjednik 109. brigade Ivan Petrinović.
Čestitamo našoj braći po oružju 31. obljetnicu ustroja 109. brigade! Poginulim i nestalim hrvatskim vitezovima neka je vječna hvala i slava.


Foto: Nenad Bunoza (Udruga veterana 122.br. HV Đakovo)

adminObilježena 31.obljetnica ustrojavanja 109.br. ZNG u Vinkovcima

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *