My Blog

Priopćenje za javnost!

Udruga veterana 122. brigade HV Đakovo oštro i odlučno osuđuje izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je poručio da spomen-ploču za 11 poginulih hrvatskih branitelja ,,treba maknuti i negdje baciti” tijekom odavanja počasti svim nevinim žrtvama u povodu 75. obljetnice proboja iz ustaškog logora Jasenovac. Udruga veterana 122. brigade HV Đakovo dajući potporu priopćenju i stavu ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda kojom se navodi:

‘Hrvatski narod koji nam je dao povjerenje očekuje od nas da pridonosimo smanjivanju podjela u društvu, vodimo politiku utemeljenu na pijetetu prema žrtvama te njegujemo kulturu sjećanja. Ističem da neutemeljena stigmatizacija hrvatskih branitelja ne može biti službeni stav Republike Hrvatske.

Odavanje počasti žrtvama totalitarnog režima u Jasenovcu nikako nije trebao biti povod kako bi se istovremeno obezvrijedile žrtve velikosrpske agresije.

Nošeni ljubavlju prema domovini, hrvatski branitelji (pripadnici MUP-a, ZNG-a – HV-a, HOS-a, dragovoljačkih postrojbi) branili su hrvatsku slobodu od velikosrpskog agresora, pobijedili u Domovinskom ratu i bez njih danas ne bi bilo Republike Hrvatske niti njezinih institucija.

Stoga je neprihvatljivo hrvatske branitelje povezivati s totalitarnim režimom. Posebno je neprihvatljivo prema poginulim pripadnicima HOS-a, prema onima čija tijela u potrazi za nestalima i danas pronalazimo u skrivenim grobovima, mrtve i napuštene. Neprihvatljivo je i prema njihovim obiteljima, od kojih mnogi ni danas ne znaju sudbinu svojih najmilijih.

Više od 700 pripadnika HOS-a živote je dalo za Hrvatsku, a izgovorene riječi uvreda su njima i članovima njihovih obitelji. Kao hrvatski branitelj i ministar hrvatskih branitelja, uvijek ću braniti dostojanstvo poginulih u Domovinskom ratu, koji su za Hrvatsku dali sve.”

Udruga veterana 122. brigade HV Đakovo daje potporu priopćenju i stavu ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda , te time iznosi jasno i svoj stav dodajući da će i Veterani 122. br. HV Đakovo braniti dostojanstvo poginulih u Domovinskom ratu, koji su za Hrvatsku dali sve i neće dozvoliti blaćenje i omalovažavanje ni od koga, pa makar to dolazilo i od aktualnog predsjednika.

Đakovo, 23. travnja 2020.

adminPriopćenje za javnost!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *