My Blog

Sportski ribolov i tim Udruge veterana 122.br. HV Đakovo u Madžarskoj

Naš natjecateljski tim ( Tomislav Herceg, Barlec Ukaj i Nenad Bunoza) sudjelovao je na Proljetnom lovu na soma u Madžarskoj (https://www.facebook.com/profile.php?id=100077017750681). Jedno vrijedno iskustvo, važne spoznaje i sklopljena prijateljstva na ovome natjecanju su neprocjenjive.

Od samog dolaska i smještaja , te tijekom natjecanja imali smo odličan tretman kao gostujuća ekipa. Jezična barijera u konačnici nije bila presudna , jer su nam se na raspolaganje stavili domaćini Diviák Árpád i István Gólya. Gospodin István nam je u konačnici bio i prevoditelj, logističar, prijatelj kakvog se samo može poželjeti spreman bezuvjetno pomoći . Hvala i njegovoj supruzi koja nas je počastila specijalitetom na osnovi dizanog tijesta, a István i Árpád ribljom juhom. Uzvratili smo našim čobancem i tekućim derivatima koji idu u takvoj prigodi. Dakle pored svega nabrojanog ustupili su nam i kućicu ,ali i veliki čamac…

Organizatori su nam doista išli na ruku i bili dobri domaćini tako da smo učvrstili poznanstvo i prijateljstvo sa predsjednikom ribolovnog kluba Adorján Jenő i organizatorom natjecanja Horvat Ferenc Herik-om. Prvi dan je bio obećavajući, ali kasnije, vrijeme se totalno promijenilo i postalo je prilično hladno, kišovito i vjetrovito uz jedan nalet tuče (leda). Pokušavali smo sve i gotovo svaki dan usklađivali i primjenjivali sisteme , mamce, primamu, ali jednostavno, nije nas poslužila ribička sreća. Od ukupno 23 prijavljene ekipe, drugog dana odustalo ih je nekoliko, mi smo ostali do kraja. Rezultate smo prikazali u objavljenim fotografijama. Nakon ceremonije proglašenja pobjednika, počašćeni smo odličnim jelenskim gulašom.

Našim novopečenim prijateljima uputili smo poziv da nas posjete i prijave se na jedno od naših natjecanja u ribolovu (somijada) isl…Posebnu zahvalu upućujemo i našim sponzorima i donatorima koji su nam omogućili odlazak i boravak u Madžarskoj: Hemco d.o.o. Đakovo , BTGZ Đakovo, Udruzi veterana 3. GBR Đakovo, Dronk elektonika Đakovo, Mesnica Vrhovac Đakovo, Jozo Totić i Udruga veterana 122. br. HV Đakovo. Foto: Željko Germovšek, Tomislav Herceg i Nenad Bunoza.

adminSportski ribolov i tim Udruge veterana 122.br. HV Đakovo u Madžarskoj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *